Workshop bij Alvaro Castagnet

Mijn driedaagse workshop in België, bij de beroemde Australische Alvaro Castagnet geboren in Uruguay is helaas al weer achter de rug.Het was voor mij een echte buitenkans om bij zijn eerste workshop in België aanwezig te zijn.
De beroemde aquarellist Alvaro Castagnet, geboren in Montevideo, Uruguay en een tijd woonachtig geweest in Australië reist de hele wereld rond om les te geven, meestal in de warmere gebieden.

Bij hoge uitzondering kwam hij naar België. Het was een zeer inspirerende workshop, eigenlijk was het meer een masterclass, met heel veel theorie, informatie, demo’s en filosofie. De tijd om zelf te schilderen in die drie dagen was eigenlijk te kort, omdat zijn doel was om minimaal 2 demo’s per dag te geven.

De flamboyante Alvaro Castagnet is een meester in het aquarelleren, hij heeft een suggestieve zwierige manier van schilderen, zeer expressief.
Tijdens zijn workshop heb ik veel geleerd op het gebied van licht en donker en design. Ik heb zo veel indrukken opgedaan, dat ik dat eerst moet laten bezinken, voordat ik dat kan gaan toepassen in mijn eigen aquarellen.

Tijdens deze workshop heeft hij in drie stappen per aquarel uitgelegd hoe zijn werkwijze en visie is. Als studie heb ik een aquarel gemaakt die voor mij heel verhelderend is.Ik heb de aquarel ingelijst zodat ik als aandenken en “hommage aan Alvaro Castagnet” regelmatig kan kijken hoe de precieze werkwijze ook al weer was.

Misschien ziet u zijn invloed op mijn nog komende werken terug, dat is alleen maar positief, want hij is echt een MASTER in Watercolour.