Workshops

Bent u op vakantie in Zeeland? dan kunt u dat combineren met een workshop/masterclass aquarelleren of olieverf schilderen in Middelburg voor 1 tot max. 4 personen, geheel op maat en alleen op aanvraag.

Vanaf 2000 geef ik praktijkgerichte op de persoon toegespitste workshops aquarelleren voor 1 tot maximaal 4 personen in mijn eigen atelier in Middelburg.

Ik ben gespecialiseerd in het geven van aquarel workshops/masterclasses in de zogenaamde nat-in-nat-techniek voor beginners en/of gevorderden in mijn moderne atelier in Middelburg. Geen overvolle klassen, maar op de persoon gerichte workshops in alle rust in een leuke inspirerende omgeving.

Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met uw persoonlijke wens wat betreft: onderwerp, aantal deelnemers, keuze van tijd en datum van de workshop en de duur van de workshop die u wilt reserveren, mits nog vrij in mijn agenda.

Mijn doel is om u tijdens een masterclass/workshop zo veel mogelijk basis principes te leren, zodat u snel zelf thuis aan de slag kunt.

Waarom met zo weinig cursisten?

Om u zo veel mogelijk te inspireren om in alle rust te leren aquarel, acryl of olieverf te schilderen, wordt er rekening gehouden met een vrij onderwerp van uw keuze omdat gebleken is dat de techniek beter bij blijft als cursisten iets schilderen wat hen echt inspireert en een beperkt aantal cursisten om zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven.

Het tempo ligt wel gewoon hoog, 2 of 3 uur schilderen is echt schilderen er zijn geen koffiepauzes tussendoor,  koffie drinken we gewoon onder het schilderen door.

De workshops worden gegeven met een beperkt aantal cursisten (van 1 tot maximaal 4 à 5 personen) en alleen op verzoek, ik plan zelf geen workshops alle workshops zijn op aanvraag, daardoor ben ik zeer flexibel met mijn workshop agenda.

Tevens is het ook mogelijk een privé workshop te boeken.

Komt u zelf al met twee of drie personen, dan worden daar GEEN andere cursisten bij ingepland, dus speciaal voor u en uw vriendinnen of familieleden.

Wilt u voor één persoon boeken dan probeer ik u altijd in te plannen bij andere cursisten die ook alleen willen komen tenminste als u dat zelf wilt!
(deze datum vermeld ik dan op mijn website bij workshop agenda), of u boekt gewoon voor een privé workshop!

De geboekte workshops duren meestal 2 1/2 uur. U kunt van te voren afspreken hoe lang u wilt schilderen (met een minimum afname van 2 uur) en u kunt altijd bijboeken per halfuur met een maximum van een workshop van 4 uur.

De workshops zijn inclusief:

Gebruik van alle materialen en verf.

Een half vel kwaliteitspapier aquarel (A3) om op te werken, ingeval van olie of acryl een doek maximaal 30×40 cm.

Minimaal twee uur les en per half uur bij te boeken tot max. 4 uur.

Inclusief koffie/thee of frisdrank.

Voldoende persoonlijke begeleiding.

Het zijn workshops die geheel op zichzelf staan en eenmalig gevolgd kunnen worden. Het idee achter de workshops is om mensen die nog nooit geschilderd hebben te laten ervaren wat aquarelleren is, om zo sneller kennis te maken met diverse mogelijkheden op aquarel gebied zonder dat er eerst onnodig veel overbodig materiaal aangeschaft hoeft te worden. Tijdens de workshop proberen we een complete aquarel te maken zowel voor beginners als gevorderden.

U heeft niet speciaal tekenvaardigheid nodig, ook mensen die nog nooit getekend en/of geschilderd hebben, maken de mooiste schilderijen!

Voor semi/gevorderden is het leerzaam om de eigen techniek aan te scherpen en weer nieuwe technieken bij te leren in de zogenaamde nat-in-nat techniek of om weer inspiratie op te doen na een tijd niet schilderen.

U wordt begeleid van opzet tot eindresultaat, misschien heeft u zelf al een onderwerp in gedachten dat u beter onder de knie wilt krijgen dat is van te voren bespreekbaar.
Bent u nieuwsgierig geworden, dan kunt u mij vrijblijvend mailen joke@aquarelleren.nl of bellen 0118 436707 over prijs en mogelijkheden.

Onderstaand een foto overzicht van enkele workshops gehouden in het atelier of op locatie.
Ik ben soms ook beschikbaar als docent voor reeds bestaande schilder clubs, om een gastworkshop te geven op locatie. In 2019 is deze Gast locatie bij Hof van Ook in Lewedorp. (tot maximaal 10 personen)

Klik op de thumbnail dan verschijnt er een foto presentatie. Met de pijltjes onder de foto presentatie kunt u naar de volgende foto gaan. Wilt u de gallery verlaten klik dan op de grote foto.