The Art of Watercolours programma BBC

Sheila Hancock Brushes Up: The Art of Watercolours.

Een aanrader voor de fervente aquarellist!
Nieuw tv programma op BBC I zondag 20 februari 2011 om 19.00 uur Nederlandse tijd! Duur 60 minuten. Hoeveel afleveringen het zijn weet ik niet, maar ze bezoekt 12 locaties en/of kunstenaars.
Zij bezoekt bekende aquarellisten en plaatsen zoals Venetië en India. Daar bezoekt ze bekende aquarellisten, zoals Milind Mulick en Sheila interviewt Nicola Tenderini, die haar laat zien hoe Turner San Giorgio Maggiore schilderde.

Aquarellen zijn altijd het stiefkindje van het schilderen geweest met betrekking tot olieverf. Toch dankzij de directheid en de vrijheid van het schilderen met waterverf hebben ze de status van kunst om avontuur en actie vast te leggen  – zelfs in oorlog.

Sheila Hancock – een vurige fan van aquarellen sinds haar kinderjaren, en waarvan de vader een amateur-aquarellist  was – gaat op een reis – van de heerlijkheden van de Alpen en de stad Venetië tot in het diepste van India – als ze sporen van het buitengewone verhaal van professionele en amateur-aquarellisten volgt en onthult een aantal van de mooiste en nog weinig bekende foto’s.

Kijk voor verdere informatie en enkele filmpjes en clips op: Sheila Hancock Brushes Up: The Art of Watercolours

BBCBron: website bbc.co.uk/programmes.