Opdracht Aquarel Bloemen en o.i.inkt II

aquarel in opdracht met o.i.inkt - Joke Klootwijk (Verkocht)

Aquarel in opdracht “Bloemen en o.i. inkt II”
maat 35 x 20 cm (VERKOCHT)

© Joke Klootwijk 2014

 

 

 

In 2005 is de aquarel Bloemen met O.i. inkt nr. I verkocht (zie foto hiernaast), nu kreeg ik een poosje geleden van de eigenaar het verzoek of daar een tweede aquarel bijgemaakt kon worden zodat ze samen als tweeluik gebruikt kunnen worden op een grotere beschikbare wand.

 

De originele aquarel is terug gekomen naar het atelier zodat ik eerst kon bekijken hoe ik deze aquarel gemaakt had.
Ik had het gebruikte papier nog bewaard dat is Hahnemuller, nadat ik eerst onderzoek gedaan had op een kladje naar de toen gebruikte kleuren, ben ik de juiste maten uit gaan meten en heb ik een schets gemaakt in potlood op een stuk tekenpapier om een spiegelbeeld vorm te krijgen voor de tweede aquarel. Daarna heb ik zonder te tekenen de aquarel geschilderd om net als de eerste aquarel een zo’n spontaan en geabstraheerd mogelijk beeld te krijgen.

De nieuwe aquarel lijkt warmer en lichter van kleur, maar dat is in werkelijkheid niet zo dit komt omdat ik in 2005 nog niet zo’n goede camera ha als dat ik nu heb.

De eigenaar is zeer tevreden met de geleverde opdracht en gaat het nu in laten lijsten in twee dezelfde lijsten. Missie volbracht.

Bent u geïnteresseerd in het laten schilderen van een schilderij in opdracht dan kunt u mij vrijblijvend mailen joke@aquarelleren.nl voor prijs en bijzonderheden.